RoomAV logo
biograf lærred

Hjemmebiograf lærred

 

Man kommer ikke uden om at et hjemmebiograf lærred er lige så afgørende for slutresultatet i din hjemmebiograf, som højttalerne og hjemmebiograf projektoren faktisk er. 

Et hjemmebiograf lærred kan fås i mange størrelser, typer og materialer.  Størrelsen på dit lærred afhænger af dit rum og hvilke filmformater du gerne vil se og om det er til gamning, men også hvor meget lys der er i dit rum.

Der er to kategorier som normalt benyttes til hjemmebiografen.

 

Motorstyret lærred

 

Et motorstyret lærred er i princippet det samme som et rullelærred. Blot er der indbygget en motor så du ikke selv skal rulle det ned, men bare trykke på en knap eller bruge et kontrolsystem, som Control4, RTI eller Crestron. Fordelen er at det kan rulle væk når du ikke benytter det, og er især gode at bruge til en stue hjemmebiograf eller anden surround sound løsning.

De kommer i mange varianter og modeller. Vores salgshitliste fortæller at det er en kassette på væggen eller på loftet, synligt eller opbygget usynligt i loftet, hvor kun en sprække åbner sig, når hjemmebiografen skal køre.

Begge typer er i tab-tension udgaven, som er et wiresystem, som udspænder selve hjemmebiograf lærredet, så overfladen på lærredet altid er helt plant og lige. Det kan man tydeligt se når man ser en film eller ynglings serie.

 

Rammelærred

 

Som ordet fortæller er det et lærred som sidder i en ramme. Det betyder at lærredet altid vil være synligt i rummet. MEN det giver nogle kæmpe fordele. Det er en lille smule billigere. Lærredsdugen er altid 100% udspændt og helt lige, man kan derfor nemmere kan lave CinemaScope i 2:35 format. Det sikrer samtidigt den optimal billedkvalitet.

Et ramme hjemmebiograf lærred er oftest det vi bruger til de store og eksklusive hjemmebiografer.

 

Og så til vores favorit… 

 

Vil du gerne have muligheden for, at gemme alle højttalerne bagved lærredet?

Med en vævet dug kan vi gemme alle de forreste højttalere og subwoofere bagved hjemmebiograf lærredet. Se det er ægte hjemmebiograf. Det er det som kaldes en akustisk transparent dug, vi benytter.

Vi har selv et akustisk transparent hjemmebiograf lærred i CinemaScop i vores showrooms biograf og hvor alle højttalere er gemt bagved projektor lærredet, og hvor du er velkommen til at både se og høre det.

Vi hjælper med at finde det helt rette lærred til dig og din hjemmebiograf, om det så er i stuen eller i et dedikeret rum til hjemmebiograf. 

 

Læs mere: Surround sound