RoomAV logo

Surround sound i hjemmebiografen

Surround gør filmen fortryllende. Den indhyller dig i en forunderlig verden og alle dine sanser bliver stimuleret til det yderste. Regndråber i filmen falder rundt om dig og du kigger dig hurtigt over skulderen når jagerflyet med fuld kraft kommer bagfra. Det er magien i hjemmebiografen!

Surround-receiveren er en af de vigtigste dele i biografen, for den sikrer, at du oplever magien i din egen eksklusive hjemmebiograf. Den styrer både lyden og billedet og er er et imponerende multimediecenter. Samtidig er det også den som skal sikre de rette lydformater til dine film og spil. De nyeste formater som blandt andet Dolby Atmos og DTS:X er nogle af de mest brugte lige nu.

RoomAV er ajour med den nyeste teknologiske generation og har bred erfaring med højt udviklet måleudstyr.  En ordentligt kalibrering leveres af RoomAV.

Dermed er du sikret at du oplever filmens magiske univers  i din helt egen hjemmebiograf. 

Når det gælder surround er kablerne rigtig vigtige og desværre negliger mange kablerne og dets betydning i anlægget. Men kabler har en kæmpemæssig betydning for selve lydkvaliteten. Room AV monter lyden i din hjemmebiograf med de rigtige kabler, så du får kvalitets lyden.

Kalibrering

RoomAV kan hjælpe med kalibrering dit udstyr, så du opnår den fulde nydelse og performance af dit udstyr. En ordentligt kalibrering er prikken over i’et og det gælder både i hjemmebiografen og multirum med lyd i flere rum i huset.

Hvem kender ikke følelsen af at komme ind i et rum eller en cafe med musik og tænke: “hold da op, her er jo næsten ikke til at være. Musikken gener mine ører”. så er det helt klart fordi der mangler den rette kalibrering.

Med den rette kalibrering får du musikken helt ind under huden, uden at tænke nærmere over det og du oplever, hvordan musikken kan påvirke dig positivt og bringe dig i et bedre humør. I hjemmebiografen er en god kalibrering med til at bringe dig ind i den magiske verden som film gerne skulle gøre.

En hjemmebiograf som er opsat og kalibreret af Room Av, gør at du føler dig i et med filmen og glemmer tid og sted. Alle store som små, kan betjene den.

Man kan have købt det bedste hi-fi, men uden en professionel kalibrering får man aldrig den helt rigtige oplevelse, dette kan Room AV hjælpe med.

Vi har ofte hørt hvordan udstyr fuldstændigt kan ændre karakter ved hjælp af en ordentlig og professionel kalibrering.

Vi er ISF godkendt, hvilket betyder at vi er eksperter indenfor kalibrering.

Vi har endvidere været på en del kursuser i lyd kalibrering og benytter dagligt Dirac rum korrektions programmet.

Akustik

Når du træder ind i en koncertsal forventer du at rumakustikken er i top, og er med til at give dig den bedste og mest intime oplevelse.

Hvorfor ikke forvente det sammen af din hjemmebiograf?

Efterklang er med til at forringe lydoplevelsen, og du opnår dermed ikke den fulde nydelse af filmen, fordi der er et eller andet der generer dit øre.

Her kan RoomAV hjælpe.

Måske er du nervøs for, at naboen vil klage over larmen fra din hjemmebiograf, her kan Room Av hjælpe med at installere lyd absorberende plader. De “opsluger” lyden der ellers ville ende inde hos naboen, og samtidigt er de med til at give dig den fulde oplevelse af filmen eller favorit tv- serien. 

Man kan blive gevaldig skuffet når man selv har bygget sin egen hjemmebiograf, og endelig sætter sig til rette i sine splinter nye biografstole, klar til at se film. Bassen er upræcis, og lyden fra højtalerne er ikke helt, som da du hørte dem for første gang hos din forhandler.

Det er ret sikkert dit rum, som driller dig her. De mange hårde materialer som benyttes i bygninger kan give en dårlig akustik oplevelse. Room AV kan hjælpe med at du får den optimale oplevelse. Rum korrektion er ikke nok alene til at få dit nye udstyr til at spille korrekt. 

Først må man trimme rummets akustik og derefter justere det sidste på plads med rum korrektion. Er det en hel ny hjemmebiograf der skal laves, vejleder vi fra starten om akustikken og rum dimensioner, da det i sidste ende har stor indflydelse på den endelige oplevelse.